Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03 09:43 - Защо Путин отмъщава на Харков и защо е замесена Одеса: - ЗАРАДИ ЦЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ, РАЗБИРА СЕ ...
Автор: getmans1 Категория: Политика   
Прочетен: 730 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 06.03 10:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                         * * * * * 
      Президентът на Украйна Володимир Зеленски дори препоръча на жителите,

          които са заминали за по-безопасни региони, да не се връщат в града досега .

      Постоянните въздушни удари на врага срещу Харков засилват паническото настроение. 



                             
Експерт каза кога е възможна втора руска офанзива


                                                        Автор imageАлександър Марущак

                    Дата на публикуване 07:36, 03/06/24 Изгледи 15k Време за четене 6 мин
                     Дял: Facebook Twitter WhatsApp Телеграма Вайбър Копирайте връзката

                   image  

                               За Путин Харков и Одеса са свещени градове / Колаж: TSN.ua

                               Военният експерт разясни намеренията на противника
                                        и обясни как може да му се противодейства
.

Ситуацията в Източна Украйна  продължава да е тежка. Активността на противника на фронта поражда много слухове. В социалните мрежи активно се обсъжда възможна атака на противника срещу Харков. Твърди се, че руснаците са съсредоточили там силите си за евентуално нападение над града.

Освен това врагът все по-често намеква за възможна атака срещу Одеса , а междувременно атакува града с ракети и дронове, убивайки одесити и малки деца.

Сайтът TSN.ua разбра дали има заплаха от нападение срещу Харков, колко актуални са слуховете за възможността за пробив на отбраната и настъпление на окупаторите към Одеса и Киев.

                                                Възможна ли е атака срещу Харков?

Военният експерт Игор Романенко споменава форума по сигурността на фондация „Конрад Аденауер“, който се проведе през декември 2021 г. в Харков.

„Бях участник в този форум за сигурност. Тогава, за съжаление, властите отричаха по всякакъв начин възможността за руска офанзива. На форума подчертах високата вероятност за нахлуване. Всички налични данни сочеха последния етап от подготовка за настъплението на вражеските войски. Освен това тогава подчертах, че вражеската група, която стои на границата, е насочена към Харков . Всички мои прогнози се потвърдиха. През 2022 г. успяхме да отблъснем руските войски, които отиваха към Харков. И след това имаше контранастъпление и успяхме да изтласкаме врага от града“, каза той пред сайта TSN .ua Игор Романенко , военен експерт, генерал-лейтенант в оставка, заместник-началник на Генералния щаб (2006-2010 г.

image

Украински военни на бронирани машини
/ Снимка: Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна / Facebook

Експертът отбелязва, че сега ситуацията около Харков се влошава, врагът съсредоточава там силите си.

„Руснаците използват своите резерви под формата на оръжие и жива сила в купянското направление и на границата, но в момента тези действия не са успешни. Що се отнася до въздушните атаки срещу Харков, тук, според мен, причината е в болезнената психология на самия Путин. Той не може да прости "Неговата отчаяна съпротива срещу Харков и отхвърлянето на всичко руско . Това е открито отмъщение. Ето защо те удрят града и ще продължат да го правят. Но това не означава, че окупаторите могат утре започнете широкомащабна офанзива“, отбелязва Игор Романенко.

image

Последици от атаката срещу Харковска област Заплахата остава, но липсват сили

Той добавя, че  руснаците се нуждаят от допълнителни сили, за да атакуват Харков , а те все още не са ги събрали в достатъчен брой .

Заплахата от атака срещу Харков определено е налице. Окупаторите не са променили плановете си за превземане на града . Те го искат, както искат да повторят атаката, например срещу Киев. Но има голяма разлика между желания и реални възможности.Сега се водят боеве на изток и юг почти по цялата линия на фронта и това изисква значителни сили.Руснаците ги пилеят,благодарение на отчаяните действия на нашите защитници.Затова смятам,че врага , дори на оперативно ниво, да не говорим за стратегическо, няма да успее да събере сили, за да атакува Харков сега " - уверява Игор Романенко.

Има ли заплаха за Одеса?

Що се отнася до евентуална атака срещу Одеса, военният експерт отбелязва, че този град е на второ място за окупаторите след Харков.

За Путин Одеса, както и Харков, са свещени цели . Вече имаше опити от страна на руснаците да проведат десантна операция в Одеса, но тези планове бяха разбити. Големите десантни кораби  на Черноморския флот многократно отиват на дъното на морето. Следователно всичко тук също е много далеч от желанията на руснаците и реалността. Но врагът не се отказва от идеята да превземе града. Според силата си те в момента нямат такава възможност "- добавя Игор Романенко.

image

           На мястото на удара на руски дрон върху къща в Одеса - ОЩЕ ЕВТИНИ ЖИЛИЩА

/ Снимка: Телеграма на Одеска ОВА


                                Превенция и предотвратяване на стари грешки

Военният експерт отбелязва, че е възможно да се спре настъплението на врага само чрез активно противодействие , а не да се правят грешки и да се учи от действията на противника.

„Сега много се говори за „изтичане“ на информация за контранастъплението ни миналата година. Съжалявам, но всички знаеха за това, дори и учениците . Всякакви експерти говориха за това, дъвчейки подробно - къде и кога трябва да се случи и това, което е стратегически важно за нас "Те помогнаха" дори и на нашите западни военни партньори, като подробно говориха в медиите за състоянието на нашите бригади - брой, въоръжение и т.н. Всичко това беше много добре чуто и видяно от врагът . Защо е направено това е мистерия", - подчертава Игор Романенко.

        
                    ... НА ЛИНКА, СЛЕДВАТ РАЗМИСЛИТЕ И ДОВОДИТЕ НА ЕКСПЕРТА

https://tsn.ua/exclusive/za-scho-putin-mstitsya-harkovu-ta-do-chogo-tut-odesa-ekspert-rozpoviv-koli-mozhliviy-povtorniy-nastup-rosiyan-2527747.html

                                                                            * * * 



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vencivaleri1951 - Ако Путин искаше да мъсти, то тези/а и не само/ градове щяха да бъдат на кота нула
06.03 13:33
без и да ги е доближила още пехотата Путин /не само според мен/ , колкото и да звучи неразбираемо за "ерудитите" е жокер за Украйна Неговата намеса закъсня с 8-9 години , още по време/а и пред/ преврата през 2014 година През 2008 ма например Медведев
реагира бързо и достатъчно остро след кръвопролитието което грузинците направиха в Южна Осетия, но след като Путин се върна от пекин и влезе на терен основният виновник за пролятата кръв бе наказан само с изяждане на вратовръзката си "пред строя" Грузинците сами го моставиха на място, което заслужава.
През 2014 година , ако Медведев беше на власт още, то днес в Украйна нямаше да има война и не една връзка щеше да бъде нахапвана , а една дама янки, много вероятно вместо куралийки да пече и раздава, щеше да си гризе кюлотите.
Цените на имотите паднаха и за нерешителността и наивитета на Путин през 2014 г Повярва в Мински съглашения, повярва в благи френски и германски обещания Спря донбасци и подполието на харков и Одеса. Ако щеш спря и хъса и яроста на най боеспособните си подразделения, чийто шеф и собственик/покойния Пригожин/ му говореше, че ако не удари със всичка сила, то утре разрушенията и смъртите ще бъдат много повече и за двете страни.
Аднешния ти пост може да отговори на вчерашното ти присмиване за Авдеевка Авдеевка ще е известен щит за Донецк и КПП за Харков и Одеса Одеса е много важна за Русия, за да се престане с атаките срещу руския юг Ако оставят харков зад гърба си, може да се получи същото , когато бяха пред Киев В това отношение Днепропетровск също е важен
А за връщането от чужбина Дано е прав експертът, че украинците ще се върнат, но защо тогава продават жилищата си Най много продават имено те. Мъжете защо да се връщат-с голям риск някои да бъдат убити? Свободните дами и вдовици във фертилна възраст се омъжват усилено-интелигентни , хубави са и без кой знае каква конкуренция в Западна Европа Аз не знам как, или по точно къде ще свърши тази война, но със сигурност украинците имат демографска катастрофа, каквато вече , макар и по други причини, се очертава и в България
цитирай
2. getmans1 - А, бе Плазмодий, ...
06.03 13:50
... Защо не вземеш да се уточниш какво разбираш и какво искаш да кажеш с това, "вие "ерудитите", че имам чувството, че нещо си говорим като ням/сляп с глух ... И както винаги ми е било навик, ще ти обясня защо към всичко останало прибавям и новият епитет..


vencivaleri1951 написа:
без и да ги е доближила още пехотата Путин /не само според мен/ , колкото и да звучи неразбираемо за "ерудитите" е жокер за Украйна Неговата намеса закъсня с 8-9 години , още по време/а и пред/ преврата през 2014 година През 2008 ма например Медведев
реагира бързо и достатъчно остро след кръвопролитието което грузинците направиха в Южна Осетия, но след като Путин се върна от пекин и влезе на терен основният виновник за пролятата кръв бе наказан само с изяждане на вратовръзката си "пред строя" Грузинците сами го моставиха на място, което заслужава.
През 2014 година , ако Медведев беше на власт още, то днес в Украйна нямаше да има война и не една връзка щеше да бъде нахапвана , а една дама янки, много вероятно вместо куралийки да пече и раздава, щеше да си гризе кюлотите.
Цените на имотите паднаха и за нерешителността и наивитета на Путин през 2014 г Повярва в Мински съглашения, повярва в благи френски и германски обещания Спря донбасци и подполието на харков и Одеса. Ако щеш спря и хъса и яроста на най боеспособните си подразделения, чийто шеф и собственик/покойния Пригожин/ му говореше, че ако не удари със всичка сила, то утре разрушенията и смъртите ще бъдат много повече и за двете страни.
Аднешния ти пост може да отговори на вчерашното ти присмиване за Авдеевка Авдеевка ще е известен щит за Донецк и КПП за Харков и Одеса Одеса е много важна за Русия, за да се престане с атаките срещу руския юг Ако оставят харков зад гърба си, може да се получи същото , когато бяха пред Киев В това отношение Днепропетровск също е важен
А за връщането от чужбина Дано е прав експертът, че украинците ще се върнат, но защо тогава продават жилищата си Най много продават имено те. Мъжете защо да се връщат-с голям риск някои да бъдат убити? Свободните дами и вдовици във фертилна възраст се омъжват усилено-интелигентни , хубави са и без кой знае каква конкуренция в Западна Европа Аз не знам как, или по точно къде ще свърши тази война, но със сигурност украинците имат демографска катастрофа, каквато вече , макар и по други причини, се очертава и в България

цитирай
3. getmans1 - И, да ...
06.03 14:14
... представил съм текст със "закачливо" заглавие в което можеш да се разпознаеш но това си е твой проблем и това ни най-малко не значи, че трябва да ми отговаряш е непонятни за мен иронични епитети ...
иначе, аз чета много и определено отговарям на определението /т'ва е положението/ но и усещам ирония :):):)
цитирай
4. vencivaleri1951 - Ето това е и обяснението за ерудит и "ерудит"
06.03 17:59
Всички друго може да е и вярно, но не и плазмодий за човек който е конкретен, с име, лице, публично известна трудова биография-тоест записана в документ и показана
Човек с ясно показана и не променена ценностна система, идеология , ако щеш и емоционалност към спътника в живота Може да съм тъп, скаран с правописа, не четящ колкото "ерудита" но знаещ какво чета
Плазмодият за да оцелее е "без лице" , "цвят," мирис"Той се променя тотално много пъти за да бъде "неразпознаваем" и да се храни Така е при едноклетъчните, при многоклетъчните се наричат хамелеони Менят си цвета според средата-и пак по същата причина -да се нахранят и оцелеят
Ти не си ми кръстникът, а Вмир, който сам е разказал как майка му става млада комунистка, за да оцелела , щото баща и бил страшен картечар и щяли да ги репресират Пълни измислици, но човек може да бъде хамелеон и във фантазиите си
А аз ерудити наричам не персонално теб , групата ви в блога-все успели, красиви, заможни и с огромни библиотеки и запазени парко места
А ти си докачлив "ерудит" Аз съм написал коронните си двеста думи и ти като цяло са уважили темата ти Глупави, наивни е без значение -не спамя в постинга ти, както си позволява непрекъснато с написаното от теб -гуруто ти тоест не уважава труда ти, но ти /а не аз/ с него се държиш като плазмодий и приемаш цвят и форма- за да оцелеш
може би. Плазмодий е твойта Келбечева, която така се извъртя след промените и от неуспяваща някога шушумига се превърна в многознаеща и злоезична такава
Формата например Минчев не можа да си промени, но гласеца...ой Боже как промени
От глас "меден, загорски" и най вече априлски , на глас басов и громящ след десето ноемврийски Въпрос е не само на ерудиция, а и на почтеност да усещаш фалшивото говорене , от това което идва от сърцето
Никой от вас "ерудитите" не го боли за Украйна Ти викаш от градинчето си-давайте хлопци, макар да е ясно че окуражаваш разходен материал А аз осъзнавам че тези хлопци са хлопци на мои колеги, приятели, на любима някога Де да знаеш-може и родна кръв За теб Одеса е град от Гугъл, за мен е от няколкото любими градове и град за който истински скърбя и се моля
цитирай
5. starforlife - ~ 4. vencivaleri1951
06.03 20:20
О, плазмодийси и още как!
И показвам с конкретика:
https://vencivaleri1951.blog.bg/politika/2023/03/15/enigma.1859811
Под този твой постинг ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ти пояснявам за ПЛАЗМОДИЙНО извъртаното от теб по отношение на "паркомястото" ми.
За кой ли път!
Но ти като типичен плазмодий продължаваш да плазмодийстваш.

Самоцитирам се от 16-ти коментар под цитирания твой постинг:
- 3-то: Автомобилът ми е ползвал не парко място, а просто място за паркиране СЛЕД РАБОТНО ВРЕМЕ И ЗА ПРЕЗ НОЩТА!
Място (където има, а не специално и "мое") на алеята след задния портал на ВА и там е нощувал или стоял когато не е ползван през уикенда.
И това не е прецедент, а там паркираха автомобилите и на други "баровци" от квартала!
Не знам - те сигурно са плащали. Аз не съм. Просто имах (и продължавам да имам) доста и то влиятелни познати (не приятели) във ВА, а и все пак работех в Агенцията, в поделението й, делящо ограда с ВА.
ЩЕ ГИ ЗАПОМНИШ ЛИ ТЕЗИ НЕЩА НАЙ-ПОСЛЕ, ГЛУПАКО?

И не само с това се показваш като най-жалък плазмодий, а дори спрямо под въпросния постинг с това, че като типичен плазмодий се измъкваш от поредния облог, който сам си предложил!
Това, че ще освободиш блога от плазмодийното си присъствие, ако аз съм бил имал имотИ на "педя" от Военна академия.
ПРИЕМАМ ЛИ ТАМ ДА МЕ ПРОВЕРИШ КАКТО СЕ ЗАКАНВАШ ПРИ ПОЗНАТ ТВОЙ НОТАРИУС?
.П.Р.И.Е.М.А.М.
ТИ ИЗСУЛВАШ ЛИ СЕ (за кой ли път) КАТО ТИПИЧЕН ПЛАЗМОДИЙ?
.И.З.С.У.Л.В.А.Ш. .С.Е.
Еее, как да не си плазмодий тогава?!


...######......########.....###............########...
.##.......##...........##..........##..##..........##...........##
.##......................##.........##.....##........##...........##
...######..........##........##........##.......########.
..............##........##......#########.....##........##..
.##........##........##......##............##.....##..........##.
..######..........##.....##..............##....##............##

StarForLife™ ·idc=5644444~idp=1901257~060324~003-038·
цитирай
6. starforlife - Хайде да се самоцитирам и от 7-ми коментар примерно:
06.03 20:49
Сега 2 думи и за лекторството ми във ВА.
ЗАЩОТО ОТНОВО ТОЧНО ПРЕДИ ДНИ ТИ ГО ПИСАХ И ТО ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ!
Лекции във ВА не съм, повтарям - НЕ СЪМ - водил и лектор не съм, повтарям - НЕ СЪМ - бил!
КАЗВАХ ПРЕДИ ВРЕМЕ... ОТ ТОГАВА ТИ ГО ПОВТОРИХ ПОНЕ 5 ПЪТИ! И ОТНОВО ГО ПРАВЯ, ЧЕ
Във Военна академия съм изнесъл няколко презентации на тема кибер сигурност!
Но естествено ти ще продължиш да педерастееш!

Еее, не ти ли и за това (а и колко друго още само под този ти постинг И ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ!) търпеливо поNтвам, но ти КАТО ТИПИЧЕН ПЛАЗМОДИЙ продължаваш ли продължаваш да плазмодийстваш?

Та абсолютен плазмодий си, Венци!
И това, че си с името и със сурата си ни най-малко не отменя факта, че си такъв!
Просто плазмодий с име и сура.
цитирай
7. getmans1 - . . . Ти не си ми кръстникът, а Вмир, ...
06.03 21:15
vencivaleri1951 написа:
...
Ти не си ми кръстникът, а Вмир, който сам е разказал как майка му става млада комунистка, за да оцелела , щото баща и бил страшен картечар и щяли да ги репресират Пълни измислици, но човек може да бъде хамелеон и във фантазиите си
А аз ерудити наричам не персонално теб , групата ви в блога-все успели, красиви, заможни и с огромни библиотеки и запазени парко места
А ти си докачлив "ерудит" Аз съм написал коронните си двеста думи и ти като цяло са уважили темата ти Глупави, наивни е без значение -не спамя в постинга ти, както си позволява непрекъснато с написаното от теб -гуруто ти тоест не уважава труда ти, но ти /а не аз/ с него се държиш като плазмодий и приемаш цвят и форма- за да оцелеш
може би. Плазмодий е твойта Келбечева, която така се извъртя след промените и от неуспяваща някога шушумига се превърна в многознаеща и злоезична такава
Формата например Минчев не можа да си промени, но гласеца...ой Боже как промени
От глас "меден, загорски" и най вече априлски , на глас басов и громящ след десето ноемврийски Въпрос е не само на ерудиция, а и на почтеност да усещаш фалшивото говорене , от това което идва от сърцето
Никой от вас "ерудитите" не го боли за Украйна Ти викаш от градинчето си-давайте хлопци, макар да е ясно че окуражаваш разходен материал А аз осъзнавам че тези хлопци са хлопци на мои колеги, ....


... АЗ НЯМАМ ПРЕТЕНЦИИ ДА СТАВАМ КРЪСТНИК ... ако се е цлучило нещо подобно то, е било случайно. СЛУ - ЧАЙ - НО, анадък му !?

И добре, че спомена Келбечева и Минчев - смяташ ги за предатели а, знаеш ли ти, аз на колко такива твои разочарования и премятания съм бил свидетел, а?

А, ЗАМИСЛИ СЕ МАЛКО, дали те които са били свидетели в кухнята на манипулациите по ваше време сега да са компетентни и.

И, виж сега един пример, казваш, че си бил нещо като експерт нещо си по планирането на времето ... а, помниш ли в края на годината деректорите правеха пътеки до министерствата и да корегират планове- после "гордо" рапортуват
цитирай
8. getmans1 - Продължение на ком. 7
06.03 21:58
Да ти припомням ли другите измятания, залитания и пресундаци по идейно-левичарски въпроси и личности наши и чужди.
Няма да ми стигне времето да ги изреждам а, ти си тръгнал да съдиш ти, третото (3) поколение комунист - това колко пъти си го казвал.

... СЕГА, ТИ СПОМЕНА ЖОРО - СТАР и отношенията ни с него но, удобно забравяш КОИ МУ БЯХА "ПРИЯТЕЛИТЕ" които се отрекоха от него "преди "първи петли" ... заради върховна глупост.

... САМИЯТ ТИ, УДОБНИЧКО ЗАБРАВЯШ ЕДНИ ТВОИ ДУМИ ще те цирам по памет но ц главни букви - "ЗА ТЕТЕВЕН НЕ ЗНАЕХ НИЩО ДОБРЕ, ЧЕ ГЕТЬО МИ ОБЯСНИ КАКВО СТАНАЛО" ... Даа, нищо не знеше но взе страна, активно участваше в И създаваше интриги години вече ... КАКЪВ СИ ТОГАВА, А?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: getmans1
Категория: Политика
Прочетен: 6192224
Постинги: 2786
Коментари: 26728
Гласове: 9716
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930